Meteen naar de inhoud

Faseringsplanning werkzaamheden

In opdracht van de gemeente Rheden werken wij – aannemerscombinatie Hoornstra Infrabouw en Boskalis Nederland – tot juni 2024 aan de herinrichting van de Oranjeweg, Sportlaan en Arnhemseweg. Tevens word er gewerkt aan de aansluitingen op de zijwegen Nassaustraat, Johan van Meeckerenstraat, Daem van Heerdtplein, Ambtsjonkerstraat, Haverweg, Brinkweg, Willem Barentzstraat en Parallelweg. Op woensdag 13 september hebben wij hierover een informatieavond georganiseerd.

Mogelijk dat de uitnodiging voor deze avond aan uw aandacht is ontsnapt. Of bent u niet in de gelegenheid geweest om langs te komen en u te laten informeren. Vandaar dat wij u ook middels dit bericht informeren over de start van de werkzaamheden, de verwachte overlast, de manier van informeren en de mogelijkheden tot rechtstreeks contact wanneer u vragen heeft.

Start van de werkzaamheden
Afgelopen maandag (25 september) zijn wij gestart met de werkzaamheden. We zijn gestart bij de Sportlaan en de Oranjeweg tussen de Buurtweg en Nassaustraat. Zodra we een nieuwe fase starten informeren wij de direct aanwonenden per brief, inclusief woningen gelegen in de eerste vijftien meter van zijwegen. Op de website geven we ook regelmatig updates over de voortgang van de werkzaamheden.
Meer informatie over de bouwfases vindt u op de afbeelding.

Verwachte overlast
De werkzaamheden gaan gepaard met overlast. Zo kunt u last hebben van geluid van machines, van de werkzaamheden zelf of door stof/vuiligheid op de rijbaan en/of trottoir. Ook is het mogelijk dat u overlast ervaart als gevolg van de beperkte bereikbaarheid van de wijk. We leiden doorgaand verkeer zoveel mogelijk om via bewegwijzering. Gemotoriseerd bestemmingsverkeer zal tijdelijk moeten uitwijken, ook wanneer u parkeergelegenheid zoekt. Uw pand blijft per voet, of met de fiets aan de hand via looppaden bereikbaar. Ons opslagterrein ligt buiten het werkgebied, hier zult u dus geen hinder van ondervinden.

Mocht u door deze beperkte bereikbaarheid in de problemen komen door bijv. een verbouwing of verhuizing? Neemt u dan alstublieft contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Manier van informeren en contact
In de vorige brief en tijdens de informatieavond bent u geïnformeerd door Hedwig Hut.
Helaas hebben we door omstandigheden een andere omgevingsmanager moeten aanstellen.
De nieuwe omgevingsmanager is Manja Buijen.

Wij informeren u op verschillende manieren over de werkzaamheden.

  • Direct aanwonenden krijgen een brief van ons bij aanvang van de werkzaamheden. In deze brief geven wij aan wanneer wij starten in uw werkvak en waar u rekening mee kan houden.
  • Direct contact via het inloopspreekuur op elke woensdag tussen 15:00 en 16:00 uur, via de mail oranjewegrheden@hoornstra-infrabouw.nl of telefonisch via 06 – 10 36 33 18.
    Daarnaast kunt u voor updates over het project ook terecht op deze website.

Alvast bedankt voor uw begrip en geduld.

Met vriendelijke groet,

Manja Buijen
Omgevingsmanager